استادیار تربیت بدنی و علوم ورزشی،گروه مدیریت ورزشی، دانشگاه مازندران،بابلسر،ایران(
چکیده
مقدمه و هدف: فوتبال و ورزش در جامعه امروز، بیش از هر زمانی محبوب شده است و در بین ورزشها، فوتبال محبوبترین است. هدف از مطالعهی حاضر شناسایی موانع و عوامل توسعه باشگاه فوتبال منتخب استان مازندران است. روششناسی: روش تحقیق از نوع آمیخته و در واقع ترکیبی از روش کیفی و کمی است. روش نمونه گیری در هر دو مرحله، هدفمند دردسترس بود. در مرحله کیفی از طریق مصاحبه نیمهساختاریافته، موانع و عوامل شناسایی شد. در این مرحله با 20 نفر از نخبگان دانشگاهی، پیشکسوتان، مدیران، داوران، مربیان و ورزشکارانی که در عرصه فوتبال مازندران فعالیت میکنند یا فعالیت میکردند، مصاحبه انجام شد و پس از اشباع نظری، متوقف شد. بخش کمی تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی است. در این بخش به رتبهبندی موانع و عوامل شناسایی شده، پرداخته شد. جامعه آماری در بخش کمی شامل کلیهی مربیان، نخبگان دانشگاهی، بازیکنان، مدیران و پیشکسوتان فوتبالی استان مازندران، بوده است؛ همچنین نمونه آماری تحقیق 150 نفر از مربیان، نخبگان دانشگاهی، بازیکنان، مدیران و پیشکسوتان فوتبالی استان مازندران، بوده است. ابزار تحقیق در این مرحله شامل یک پرسشنامه محققساخته پنج گزینهای لیکرت بود که از موارد شناسایی شده در مصاحبه، ساخته شد. این پرسشنامه شامل سه محور مالی، ساختار و مدیریت بود که در مجموع سوالات شامل: بخش اول: 6 سوال مربوط به اطلاعات رایج جمعیت شناختی، بخش دوم شامل 17 سوال مربوط به موانع توسعه و بخش سوم: 15 سوال مربوط به عوامل توسعه بود. روایی محتوایی پرسشنامه به تایید تعدادی از اساتید مدیریت ورزشی رسید که پایایی آن نیز از طریق آلفای کرونباخ محاسبه شد (78/0=α) و جهت رتبه بندی موانع و عوامل شناسایی شده از آزمون فریدمن و برای تحلیل دادهها از نرم افزار spss 20 استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که نداشتن حامیان مالی مناسب (53/4)، مهمترین مانع و داشتن حامیان مالی مناسب (85/3)، مهمترین عامل در محور مالی بودند؛ همچنین در محور ساختار، مهمترین مانع، نداشتن استادیوم استاندارد (89/3) و مهمترین عامل، برخورداری از استادیوم استاندارد (21/4) بود. در محور مدیریت، نبود برنامهریزی بلند مدت در باشگاهها (14/4)، مهمترین مانع و انتخاب مدیران متخصص، مجرب و کاردان به عنوان ریاست هیئت فوتبال استان و شهرستانها (73/2)، مهمترین عامل بوده است. بحث و نتیجه گیری: با توجه به یافتهها، باشگاههای استان باید جهت پیشرفت و توسعه خود، حامی مالی مناسب و همچنین استادیوم استاندارد و برای اینکه بتوانند به اهداف بلندمدت خود برسند باید برنامهریزی بلندمدت داشته باشد.
دوستی, مرتضی. (1395). شناسایی و رتبه بندی موانع و عوامل توسعه باشگاه های فوتبال منتخب استان مازندران. پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی, 12(23), 219-236.
MLA
مرتضی دوستی. "شناسایی و رتبه بندی موانع و عوامل توسعه باشگاه های فوتبال منتخب استان مازندران", پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی, 12, 23, 1395, 219-236.
HARVARD
دوستی, مرتضی. (1395). 'شناسایی و رتبه بندی موانع و عوامل توسعه باشگاه های فوتبال منتخب استان مازندران', پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی, 12(23), pp. 219-236.
VANCOUVER
دوستی, مرتضی. شناسایی و رتبه بندی موانع و عوامل توسعه باشگاه های فوتبال منتخب استان مازندران. پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی, 1395; 12(23): 219-236.